Ještě jsme ve válce : příběhy 20. století /

Třináct komiksů nakreslených podle vyprávění skutečných lidí. Příběhy pojednávají o konfliktu konkrétních lidí s totalitní mocí, přinášejí vítězství i prohry, velké činy i lidské slabosti a vyrovnání se s nimi. Jedním z komiksových hrdinů je například Jiřina Tvrdíková, v jejímž příběhu se dozvíte, j...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Other Authors: Fantová, Jana (Editor), Polouček, Jan (Editor), Kroupa, Mikuláš, 1975- (Author of afterword, colophon, etc.)
Format: Book
Language:Czech
Published: Praha : Post Bellum : Argo : Ústav pro studium totalitních režimů, 2011
Edition:Vyd. 1.
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Třináct komiksů nakreslených podle vyprávění skutečných lidí. Příběhy pojednávají o konfliktu konkrétních lidí s totalitní mocí, přinášejí vítězství i prohry, velké činy i lidské slabosti a vyrovnání se s nimi. Jedním z komiksových hrdinů je například Jiřina Tvrdíková, v jejímž příběhu se dozvíte, jaké to je "česat bílého medvěda" a že v sovětských gulazích bylo vězněno i mnoho československých občanů. Rudolf Bělohoubek vypráví, jak mu zavraždili oba rodiče, jen pár kilometrů od Berouna, během poválečného odsunu Němců. Nechybí ani příběhy z koncentračních táborů, období normalizace a mezi komiksovými hrdiny vystupuje i spolupracovník Státní bezpečnosti.
Item Description:Jména editorů z tiráže
Černobílé fotografie, barevné i černobílé kresby, portréty
Na konci jednotlivých příběhů medailonky hlavních hrdinů
Bublinkový text
Doslov: Mikuláš Kroupa
Physical Description:179 s. : vše il. ; 31 cm
ISBN:978-80-257-0524-7
978-80-87211-53-3