Intimní historie od antiky po baroko - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2007)
Informace o intimním životě lidí od starověku až na práh moderní doby i o tom, jak se přirozené lidské úkony postupně stávaly společenským tabu a jak se rodil ostych a stud