Kognitivní psychologie - Sternberg, Robert J., 1949- (Portál, 2002)
Kognitivní revoluce v psychologii a dalších vědních oborech znamenala ve druhé polovině 20. století zásadní změnu vědeckého paradigmatu a překonání behaviorismu.