Karel Klostermann a zrod Šumavy - Faktorová, Veronika, 1979- (Nakladatelství Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, 2023)
Obrazová publikace založená na bohatém a dosud nepublikovaném archivním materiálu vychází u příležitosti sta let od úmrtí spisovatele Karla Klostermanna (1848-1923) pevně spjatého se Šumavou.