Vlak do Samarkandu - Jachina, Guzel‘ Šamilevna, 1977- (Současná světová próza (Prostor), 2022)
Nejprodávanější ruská autorka se vrací k další temné kapitole sovětských dějin. Román o cestě dlouhé šest týdnů a čtyři tisíce verst, na kterou bylo nuceno vydat se pět set hladovějících dětí.