Trpká příchuť lži - Dominová, Viktória, 1998- (Naše rodina, 2024)
Román oblíbené slovenské autorky vypráví příběh rozmazlené středoškolačky z dobré rodiny, která si musí vybrat mezi vlastním prospěchem a zradou spolužáka.Lítost není něco, co má Ema ve své emocionální výbavě. Je rozmazlená, prostořeká, krutá a nebojí se uchýlit i k šikaně. Přesto se v ní probudí soucit, když jeden večer přichytí podivína Tomáše, jak se hrabe v kontejneru za restaurací její mámy. Ví, že by se novým pocitům neměla poddat. Ví, že to může dopadnout katastrofálně. A také ví, že na drobný projev milosrdenství může krutě doplatit. I tak však zahodí zdravý rozum a nechá průchod emocím. Když vám jedna noc změní život, musíte se rozhodnout. Zda vyjdete s pravdou ven, nebo si na obličej nasadíte masku nevinnosti. Ema je zvyklá nosit masky. Jedna navíc se mezi spoustou ostatních ztratí... Nebo ne?