Pán čarodějů - Slováková, Petra, 1987- (Host, 2020)
Pokračování románu Střípky času. Janě a Petrovi se podařilo vyhrát souboj s obávaným čarodějem Mabrokem a nepřijít při tom o život. Tím se ovšem jejich situace zdaleka nevyřešila, naopak se daly do pohybu neočekávané události. Oba se snaží vyrovnat s mnoha nečekanými zvraty a zároveň k sobě najít cestu. Není to však vůbec snadné. Zatímco ona ho teprve poznává, on o ní ví všechno. Nebo si to alespoň myslí, cestování časem je totiž poněkud nevyzpytatelné. Jana zjišťuje, že žít s někým v reálném životě není takové, jak si to malovala ve svých romantických představách. Obzvlášť pokud jde o mocného čaroděje, který si pravdu uzpůsobuje podle svých potřeb. Petr chtěl začít nový život, ale ten není ani trochu jednoduchý - pro jedny je zločinec, druzí ho mají za zrádce. Začíná boj o moc a vládu nad Ostravou a Petrovi zbývá jediné - zaujmout místo svého dřívějšího pána.