Kočičí životy : drama volyňských Čechů na Ukrajině : román - Kriseová, Eda, 1940- (Práh, 2023)
Román o osudech volyňských Čechů, o stěhování, válkách a vyhánění z domova. Na osudech jedné rodiny a příbuzných i přátel polského, židovského a ukrajinského původu je popsán strašlivý chod dějin.