Zeměmíry - Valová, Nikola, 1992- (Motto, 2021)
Román mladé české autorky, jehož hrdinovi zachrání život tajemné dopisy a jejich svět vymyšlených příběhů. V prosluněném australském Queenslandu žijí zástupy krásných, úspěšných, dokonale opálených lidí - Andrew Newman mezi ně však rozhodně nepatří. Je to jen obyčejný úředník bez ambicí, který se po smrti svých rodičů rozhodne pro sebevraždu. Než však na internetu zjistí, jak na to, začnou mu chodit tajemné dopisy s povídkami. Kdo je píše a proč se o Andyho zajímá? Svět v příbězích ho zcela pohltí. A to ještě netuší, že se brzy protne s jeho realitou...