Severní stezka : Českem od západu k východu - Hocek, Jan, 1970- (Universum (Euromedia Group), 2021)
Kniha představuje obrazem i slovem horskou trasu (tzv. Severní stezku) pro pěší a cyklisty, která se vine přes severní české, moravské i slezské pohraniční hory. Autor ukazuje zajímavosti a měnící se krajinu, architekturu, nářečí, gastronomii.