Robinsoni a donkichoti : každý člověk je jedinečný, někteří lidé jsou však jedinečnější - Palán, Aleš, 1965- (Prostor, 2022)
Kniha mapuje příběhy a osobité světy sedmi lidí - částečných samotářů, kteří z různých důvodů opustili klasický způsob života a zakotvili v divoké přírodě, ale někteří i kolem nás, na ulicích měst, v autobusech, na venkově či kdekoliv.