Láska přichází po špičkách - Oke, Janette, 1935- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2017)
Těhotná novomanželka Marty přijíždí se svým manželem na Divoký západ. Chtějí se tam usadit a chovat dobytek. Její muž však při nehodě s koněm umírá a Marty v bezvýchodné situaci dostává od místního farmáře Clarka nabídku k formálnímu sňatku. Výměnou za přístřeší, jídlo a ochranu pro sebe i nenarozené dítě se má starat o Clarkovu dvouletou dcerku Missii, které umřela maminka. V Marty se zpočátku všechno bouří proti takovému obchodu. Nedokáže si představit soužití s úplně cizím mužem a jeho dítětem v malém srubu. Nezvládá domácí práce, neumí vařit a nedokáže plnit ani základní povinnosti farmářovy ženy. Upřímná snaha, sousedská pomoc a solidarita a také neochvějná víra v Boží lásku a podporu ji však přenesou přes všechny překážky a nakonec i zármutek z manželovy smrti. Ze zakřiknuté a bolestí otupělé Marty se za ohleduplné Clarkovy péče v přátelském prostředí soudržné bohabojné komunity pomalu stává sebevědomá farmářova družka a respektovaná členka společenství. Nejen to. Do obchodního vztahu s Clarkem začíná zvolna vstupovat cit, který už Marty považovala za mrtvý a navždy ztracený. Dokáže však udělat poslední krok k nové lásce?