Vinařství : pokračování rodinné ságy. - Lacrosse, Marie, 1959-; Dirk, Ivana, 1949- (Ikar, 2021)
Manželství služebné Ireny a bohatého dědice Franze mělo být sňatkem z lásky. Ale po hrozném odhalení Franzova otce opustí těhotná Irena milovaného ženicha bez slůvka rozloučení. V osamění přivede na svět malého syna a nastoupí do práce jako dělnice v jedné z textilních továren. Pracovní podmínky jsou tam příšerné a Irena musí dřít do úplného vyčerpání. Potom se však seznámí s charismatickým dělnickým předákem Josefem, který jí poskytne zázemí a dodává sílu. Přestože Irena stále ještě miluje Franze, naváže s Josefem milostný vztah. Ale dokáže ztrátu Franze opravdu překonat?