Věci, na které nastal čas : román z povídek - Soukupová, Petra, 1982- (Host, 2020)
Alice a Richard, 17 let společného života, dvě děti. Kájovi je třináct a začíná mít rodičů dost, Lole bude jedenáct a nejvíc ze všeho si přeje psa. Nikomu se nic moc neděje, stereotyp všechno překrývá jako měkká deka. Asi to není štěstí, ale žít se v tom dá. Až do chvíle, než se objeví někdo nový. Jenže jsou rodina, a cokoliv se stane jednomu, poznamená všechny. A Kája s Lolou musí najednou řešit to, co děti nikdy řešit nechtějí. Stojí ale tahle rodina vůbec za záchranu?