Gump : pes, který naučil lidi žít - Rožek, Filip, 1976- (Kontrast, 2019)
Gump je pes, kterého majitelé opustili už jako štěně. Na jeho příběhu, který vypráví sám Gump, chce autor apelovat na lidi, aby si uvědomili, že zvířata jsou živé bytosti, za které máme zodpovědnost.