Arabská žena - Valko, Tanya (Euromedia Group, a.s., 2017)
Osmnáctiletá Polka Dorota se zamiluje do mladého Araba. Otěhotní a provdá se za něho. Mladí manželé odjedou i s malou dcerkou do Lybie, kde žije Ahmedova zámožná rodina, za vidinou lepšího života. Dorota si musí postupně zvykat na odlišnou arabskou mentalitu a kulturu, Ahmedovou rodinu, ale také na proměny chování svého muže. Přesto se jí život v orientálním luxusu celkem líbí. Kruté prozření přijde náhle až jednoho dne, kdy v Americe dojde k nechvalně proslulému teroristickému útoku. Dorota začne bojovat o přežití..