O pejskovi a kočičce : jak myli podlahu - Hurtíková, Vlasta (Edika, 2019)
Známý pohádkový příběh Josefa Čapka je převyprávěn a upraven formou piktogramů. Pomocí obrázků si mohou děti od dvou let přečíst pohádku samy a vyprávět ji tak například dospělému. Mají radost z toho, že vše zvládnou samy a získají tak motivaci a kladný vztah k četbě. Veselé příběhy pejska a kočičky přináší nyní prostřednictvím piktogramů potěšení z četby i dětem se speciálními vzdělávacími potřebami, jež mají potíže s porozuměním psanému textu