Skrytá krása Čech : tipy na cesty za opomíjenými skvosty - Dvořák, Otomar, 1951- (ČAS, 2016)
Na cestu za skrytou krásou Čech vás zvou zkušení spisovatelé a cestovatelé. S kamerou a fotoaparátem - a s očima otevřenýma - se vydali do míst, jejichž krása je skrytá doslova (a jen místy vystupující na povrch), jak je tomu v kapitole o zázračných pražských studánkách, nebo upozaděná tím, že jde o oblast, která nepatří mezi obvyklé turistické cíle - a přesto nabízí malebná a zajímavá místa. Zde se jedná třeba o erbenovské Podzvičinsko, jen zdánlivě nezajímavé jižní okolí Mladé Boleslavi. Jindy vám zase ukážou, že zajedeme-li si na výlet do oblíbených Koněpruských jeskyní, odmění nás i okolní krajina, nabízející mnohá tajemství a skryté hrozby