O chytré kmotře lišce - Lada, Josef, 1887-1957 (Albatros, 2016)
V hájovně U Pěti buků se nevedlo bystrému liščeti špatně. Od lidí se naučilo mluvit, číst i psát. Ale když vyrostlo, chtělo do světa. Tak liška utekla a zabydlela se v blízkém lese. A protože byla nejen chytrá, ale i vynalézavá a odvážná, pustila se do neuvěřitelných dobrodružství. Jakých? To už se dozvíte ve veselém vyprávění Josefa Lady, doprovázeném jeho báječnými obrázky