Mnich, který zmizel - Tremayne, Peter, 1943- (Historická detektivka (Vyšehrad), 2019)
Nové dílo mistra keltské detektivky. Fidelma dostává za úkol usvědčit pachatele, jenž zaútočil na cashelského krále Colgúa a vládce klanu lidu Uí Fidgente, Donnenacha. Z téhož opatství zmizel i mnich, který se staral o relikvie svatého Ailbeho, zakladatele kláštera, jenž kdysi přinesl do Irska křesťanskou víru. Oba případy spolu na první pohled nesouvisejí, ale Fidelma s Eadulfem postupně rozkrývají jejich důmyslné propojení