Goldstein - Kutscher, Volker, 1962- (Moba, 2019)
Berlín 1931: Hospodářská krize, násilné střety mezi SA a Rudou frontou, mocenský boj berlínských gangů. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Zatímco on se nudí na svém pozorovacím stanovišti v hotelu Excelsior, ozbrojený Goldstein se už dávno volně pohybuje po městě. Když pak Marlow, šéf podsvětí, donutí Ratha k soukromému pátrání, dostává se komisař mezi bojové linie ve válce zločineckých spolků. Charly Ritterová nastupuje přípravnou právní praxi, a když nechá ze své kanceláře utéct mladou bezdomovkyni přistiženou ve vlaku bez jízdenky, setkává se její pátrání s tím Gereonovým - a je z toho další konflikt...