Hravá přírodověda : interaktivní mluvící kniha - Veska, Jiří (Kouzelné čtení s elektronickou tužkou, 2018)
Interaktivní mluvící dětská kniha Hravá přírodověda z edice Kouzelné čtení seznámí děti od 6 let se základy přírodovědy. Knihou je provede žalud Vendelín, který se rozhodl, že když už měl to štěstí a neskončil žádnému zvířeti v žaludku, najde si místo, kde zakoření a stane se statným dubem. Děti si v knize s Vendelínem projdou různými biotopy a jejich základními složkami. Vendelín jim prozradí co je živá a neživá příroda, jak se vyvíjí motýl, co je to potravní řetězec, jaké se u nás nacházejí horniny, co se dozvíme z letokruhů stromů a spoustu dalšího.V knize Hravá přírodověda nechybí kvízy ve 3 obtížnostech. Děti si tak můžou vybrat obtížnost a ověřit si, co si z knihy zapamatovaly. Těšit se můžete také na dialogy a básničky, které děti uslyší nejen od vypravěčů, ale i od samotného Vendelína