Velká kniha českých pohádek - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Pikola (Euromedia Group), 2017)
Svět víl a kouzelníků, skřítků a vodníků, statečných princů a krásných zakletých princezen, hloupých i prohnaných čertů, venkovských chasníků a lidožravých obrů - tak pestrý a kouzelný je pohádkový svět, který najdete v této knížce. Velký soubor známých i méně známých českých pohádek se před vámi v celé své nádheře a rozmanitosti otevírá díky převyprávění Pavla Šruta a krásným ilustracím Evy Frantové