Samorostka - Mlynářová, Marcela, 1948- (Brána, 2018)
Oblíbená autorka řady knížek (Důchodkyně nestřílejte, Z lodiček do holin aj.) přichází s dalším titulem, který přivítají především ženy ve zralém věku. Líčí své pojetí života, který prožívá naplno s obdivuhodným humorem a vitalitou, nenechává se deptat vnějšími okolnostmi, miluje cestování, přírodu a samozřejmě i svou rodinu, což jí ovšem nebrání v tom, aby si vždycky našla čas na své záliby, o nichž v knížce píše