Velké století. - Guillou, Jan, 1944- (Host, 2016)
Kniha je vyprávěna z ženského pohledu a vyzdvihuje ženy, které se účastnily odboje během války, pracovaly jako agentky a používaly svá těla jako zbraně, přesto se jim po válce nedostalo žádného uznání. Jednou ze zásluh Modré hvězdy je to, jak velkorysé světlo vrhá na ženské osudy, které ležely ve stínu až příliš dlouho