Květen 1945 v jižních Čechách : nová místa, nová dramata - Kos, Vladimír, 1952- (České květnové povstání ve fotografii, 2016)
Účastníci a svědkové květnového povstání a osvobození jižních Čech po sobě zanechali stovky dnes takřka zapomenutých fotografií. Ve volném pokračování beznadějně vyprodané fotokroniky Květen 1945 v jižních Čechách, jež v roce 2013 získala Prémii Miroslava Ivanova, nás autor seznamuje s novými místy a novými dramaty doby, kdy do jižních Čech přicházela svoboda. Popisky unikátních snímků vycházejí z dobových kronik a vyprávění pamětníků, a zobrazené děje citlivě zasazují do historických souvislostí