Co jsem tajil desítky let : neobyčejné výpovědi očitých svědků a zasvěcených osob - Däniken, Erich von, 1935- (Tajemství (Dialog), 2016)
Jak je možné, že Erich von Däniken během desítek let svého působení nikdy nezapochyboval o svých teoriích a nalezených důkazech? Ani o tom, že obyvatelé z jiných planet byli už od pravěku ve styku s pozemšťany, pozorovali je a i dnes nás pozorují. Jak mohl Däniken desítky let neochvějně tvrdit, že UFO-fenomény jsou reálné a že mnoho z nás bylo mimozemšťany uneseno? Jak to, že Däniken tak tvrdě kritizuje oficiální archeologii i církve a neohroženě vzdoruje posměškům i nenávisti? Autorova odpověď na tyto otázky je zcela jednoznačná: Protože jsem mluvil s lidmi, kteří moje teorie potvrdili, protože UFO viděli anebo byli mimozemšťany sami uneseni