Na úsvitu dějin. Počátky civilizace a doba patriarchů - White, Ellen Gould, 1827-1915 (Drama věků, 2007)
Na pozadí příběhů o původním ráji, Adamovi a Evě, o potopě a Noemově arše je popsán vznik lidstva a naší civilizace. Kniha dává nahlédnout do zákulisí stavby babylonské věže a odhaluje příčiny tragických osudů pohanských měst. Můžete v ní sledovat život praotce všech židů a muslimů - Abrahama, dobrodružný příběh Josefa na dvoře egyptského faraona, ale dočtete se také o Mojžíšovi, který na příkaz Boha vyvedl celý národ z egyptského otroctví.