Československo v letech 1954-1962 - Petráš, Jiří, 1963-; Svoboda, Libor, 1970- (Ústav pro studium totalitních režimů ; Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, 2015)
Tato kolektivní monografie předkládá téměř pět desítek příspěvků, jejichž autorky a autoři nahlížejí na léta 1954-1962 z různých úhlů. Vznikla tak mozaika života československé společnosti.