Nakresli mi vítr - Urbaníková, Eva, 1976- (Evitapress, s.r.o., 2015)
Skutečný příběh Slovenky Marcely, kterou zaslepila vášeň a zamilovanost natolik, že skončila ve vězení. Kniha o tom, jak tenká je hranice mezi správným a nesprávným, jak křehká je sebeláska ve srovnání s touhou po tom, abychom byly milované mužem... Je o mateřské lásce, o selhání, o lidské zlobě a o tom, že za mřížemi slovenských věznic se nachází mnoho osudů, které se do novin nedostanou a které si tam, v "chládku", musí vytvořit svůj vlastní svět.