Bílá princezna. nevěsta pro budoucího krále Václava I. - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Klokan (Alpress, 2013)
Na Pražský hrad přijede Kunhuta Štaufská, nevěsta pro kralevice Václava. Kvůli jejímu vzhledu jí přezdívají Běluška. Od prvního momentu je ženichem oslněna, ale vycítí, že ona ho vůbec nezaujala. V cizím prostředí se dívka stane snadným cílem intrik, dokonce je nařčena i z vraždy. Bude jen na Václavovi, zda ji ochrání a zda se pro ni najde místo v jeho srdci