Tři hry. Loupežník. RUR. Bílá nemoc - Čapek, Karel, 1890-1938 (Česká knižnice, 2014)
Svazek obsahuje tři vrcholná dramata z různých období jeho tvorby: hořkou komedii o mládí a lásce Loupežník (začala vznikat ještě ve společné dílně bratří Čapků před první světovou válkou), proslulou hru o robotech a lidech RUR, podnícenou mimo jiné světovou válkou a následnou revoluční vlnou, a Bílou nemoc z konce třicátých let, z doby, kdy se autor angažoval při obraně demokracie proti autokratickým a fašistickým režimům.