Rukopisy královédvorský a zelenohorský a česká věda (1817-1885) - Dobiáš, Dalibor 1977- (Literární řada, 2014)
Soubor studií s komentovanou antologií textů Rukopisy královédvorský a zelenohorský a česká věda (1817-1885) představuje a dokumentuje proměny vztahu české společnosti k Rukopisům královédvorskému a zelenohorskému v letech 1817-1885.