STOP : světové tažení ochmelky Poláčka : z Prahy do Ohňové země - Poláček, Tomáš, 1977- (Reportér magazín, 2015)
Redaktor měsíčníku Reportér popisuje bláznivou výpravu z léta 2015, během níž se ve dvou stech padesáti autech povětšinou nevalné úrovně dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi - nejjižnějšího města světa. "V mexickém kamionu jsme šňupali bílý prášek, v Jižní Americe žvýkali koku, ilegálně jsem překračoval hranice mezi středoamerickými státy, to všechno v knize je," vysvětluje Poláček.Tomáš Poláček stopuje více než dvacet let, dojel mimo jiné z Prahy na olympiádu do Pekingu, při stopování po východním Turecku skončil ve vězení, a tak se v knížce objeví i vzpomínky na jeho nezajímavější cesty. "Páteří knihy je ale letošní cesta," říká, "protože ta byla určitě nejdrsnější - v posledních dnech jsem brečel." Kniha kromě dramatického textu obsahuje desítky fotografií nebo důležitých map