Putování Doudlebskem - Šimánek, Jan, 1981- (Veduta, 2015)
Kniha populární formou přibližuje národopisnou oblast Doudlebska - regionu, který se rozkládá na jihu Čech mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Borovany, Kaplicí a Trhovými Sviny.Každá z 21 kapitol se zaměřuje na jednu osobnost písmáka (historika, spisovatele, národopisce či lidového kronikáře), který po sobě zanechal zajímavé písemné dílo či memoáry se vztahem k rodné obci či regionu. Vedle medailonů písmáků tak práce obsahuje i zajímavé ukázky z jejich děl s cennými poznatky o lidové kultuře Doudlebska - lidových zvycích, krojích, pověstech, folklóru a především všedním i svátečním životě jihočeského venkova v minulosti.