Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka - Lebeda, Jan, 1936- (Brána, 2012)
Skřítek Medovníček si našel nového kamaráda. Jmenuje se Barvínek, žije v trávě na loukách a stará se o kytičky a o všechny rostliny. Dbá, aby květy měly správnou barvu, aby tráva dobře rostla a také aby obilí pěkně zrálo ve slunci. Oba skřítkové spolu zažívají nejrůznější dobrodružství, a jak mohou, pomáhají zvířatům, hlavně včelám, které má Medovníček ze všech nejraději a o jejichž životě vypráví Barvínkovi spoustu zajímavostí. Kniha volně navazuje na tituly "Pohádky skřítka Medovníčka" a "Nové pohádky skřítka Medovníčka" a pokračuje knihou "S Medovníčkem do pohádky".