Středověk Evropy : obrazové putování - Fučíková, Renáta, 1964- (Práh, 2015)
Ve druhém díle z pětidílného cyklu najdete v zábané formě všechny povinné školní informace. Navíc se ale dozvíte, jak se prolínalo křesťanské učení s pradávnými zvyklostmi, jak vznikly první středověké hrady i první evropská království. Spolu s vikingy poplujete kolem evropského pobřeží, spolu s rytíři se vydáte na první křížovou výpravu. Budete sledovat přísně tajnou činnost benátských špionů i snahu panovníků zachránit Evropu před nájezdy z Asie