Matematika pro gymnázia. Základní poznatky - Bušek, Ivan (Učebnice pro střední školy, 1992)
Jednotlivé kapitoly této učebnice obsahují následující matematické poznatky: číselné obory, množiny, mocniny, mnohočleny a lomené výrazy. Součástí jsou výsledky úloh a také seznam použitých matematických symbolů a značek