Ostrov šedých mnichů - Klevisová, Michaela, 1976- (Česká detektivka, 2015)
Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách - ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel?