Japonsko & Korea : do Tokia pod stan. - Vackovi, Monika a Jirka (Altiplano, 2011)
V pořadí druhý cestopis Moniky a Jirky Vackových pojednává o jejich netradiční svatební cestě na kolech po Japonsku a Koreji. Jejich putování začalo na nejsevernějším japonském ostrově Hokkaidó a pokračovalo přes ostrovy Honshú, Shikoku a Kyúshú až na Korejský poloostrov. Za 73 dní, při vysokých letních teplotách, nesnesitelné vlhkosti a s tajfunem v zádech, našlapali z japonského Sappora do jihokorejského Soulu 5044km. Ze sedel kol poznali jak obyčejný venkov, kam normální turisté zřídka kdy zavítají, tak rušné, hustě osídlené a tepající světové metropole, nevynechali návštěvy nádherných starých chrámů, památek zapsaných v Unesco, vyhlášených přírodních krás, projeli nejkrásnější japonskou cyklostezku, poznali z blízka i běžný život japonských rodin a japonskou i korejskou pohostinnost.