Norský dandy. Velké století 2.. - Guillou, Jan, 1944- (Host, 2014)
Norský dandy je příběh o geniálním mladém inženýrovi a malíři Sverrem Lauritzenovi a jeho první lásce, britském studentovi inženýrství lordu Albertu Manninghamovi. Norský dandy se točí okolo světa výtvarného umění, který byl rovněž ovlivněn představou, že po roce 1900 přijde století míru. Nikdo nemohl předvídat temné, hrozivé mraky na obzoru. Albertův a Sverreho nevinný svět krásy a umění brzy musí čelit změnám, které s sebou přináší první světová válka.