Hus a Chelčický : příběh jejich doby - Fučíková, Renáta, 1964- (Práh, 2014)
15. století bylo jedním z nejdramatičtějších období našich dějin. Čeští univerzitní učenci se tehdy pokusili o nápravu katolické církve. Dva z nich, Jan Hus a Jeroným Pražský, skončili na hranici jako kacíři...