Malé ženy - Alcott, Louisa May, 1832-1888 (Knižní klub, 2009)
Román o čtyřech sestrách, které prožívají své první lásky v době války Severu proti Jihu. Romantická Meg, nezkrotná Jo, nenápadná Beth a rozmazlená Amy čelí stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím a tužbám. Dívčí hrdinky postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají velké lásky, velké smutky a všední strasti. To jsou proslulé "Malé ženy", které se po generace zapisují do srdcí čtenářů nejen v Americe, kde si získaly status rodinné klasiky. Nový překlad je představuje v kompletní nezkrácené podobě včetně druhého dílu, jenž sleduje další osudy sester Marchových.