Sedmý hřích se trestá smrtí - Whitton, Hana, 1950- (Mladá fronta, 2011)
Rosamund je urozená dívka, která se seznámila s králem Jindřichem II. při jedné z jeho návštěv ve Walesu. Jindřicha její půvab okouzlil a jejich romantická láska brzy přerostla ve vášnivý, trvalý milostný vztah. Jindřichova manžela královna Eleanor Akvitánská pozoruje vývoj událostí s rostoucí žárlivostí, ale i s obavami.Rosamund se posléze uchýlí do benediktinského kláštera Godstow nedaleko Oxfordu, kde ji král pravidelně navštěvuje speciálně vyhloubenou tajnou chodbou. Zde však začne docházet k nevysvětlitelným vraždám. Má v nich prsty královna Eleanor Akvitánská? To chce vypátrat Rosamundina přítelkyně Grace, která se tím ovšem sama vystavuje smrtelnému nebezpečí.