Adieu, Vídni - bonjour, Paříži - Kubelka, Susanna, 1942- (Ikar, 2014)
Vídeň a Paříž. Dvě města, v nichž radost ze života, pohoda a láska visí ve vzduchu. Studentka Kitty Valentinová jde za hlasem svého srdce a bezhlavě se vrhá do osudového dobrodružství. Clifford je muž jejích snů, má však jednu vadu - je ženatý. Světaznalý Američan Kitty bouřlivě dobývá a klade jí svět k nohám. Na jejich idylku ale začne brzy vrhat stín alkohol, hněv a závist. Kitty musí sebrat všechnu odvahu, optimismus a nadání, aby se ze závislosti na tomto vášnivém vztahu dokázala osvobodit