Smrtící vzpomínky - Robb, J. D., 1950- (Metafora, 2012)
Dvacátá druhá kniha série Smrtící--. Eva Dallasová je výborná policistka, která se nelekne ani nejhorších zločinců a dokáže čelit všemu, před co ji nelehký život vyšetřovatelky vražd postaví. Jen jedna věc ji děsí: vzpomínky na příšerné dětství, jaké by žádné dítě nemělo zažít. Snaží se s nimi sice bojovat, ale když se na policejní stanici, kde pracuje, náhle objeví Trudy Lombardová, jedna z jejích bývalých pěstounek, zasáhnou ji přímo s drtivou silou. Citové jizvy způsobené ledovými koupelemi, zamykáním ve tmě a drhnutím podlah kartáčkem na zuby se bolestivě otevřou. Brzy se také vyplní podezření, že lidská zrůda Trudy se neobjevila jenom tak.