Velká kniha o malých bunkrech. Československé lehké opevnění 1936-1938 - Svoboda, Tomáš, 1968- (Mladá fronta, 2011)
Nová publikace renomované autorské trojice představuje vůbec první ucelené zpracování problematiky čs. lehkého opevnění, budovaného především proti Německu v letech 1936 1938. Kniha, která vychází z rozsáhlého archivního výzkumu i z průzkumu více než 7 tisíc dochovaných pevnůstek, nejdříve uvede čtenáře do období vzniku prvních představ o opevňování Československa a podrobně vysvětlí výstavbu lehkého opevnění starého i nového typu