Kolikrát přešel mrak. juvenilie z let 1945-1949 - Kohn, Pavel, 1929- (Akropolis, 2012)
Vydání jeho básní lze považovat nejen za zajímavé a nepřehlédnutelné zveřejnění dosud neznámého díla české poezie, ale i za svého druhu dokument. Dokument intimního života mladého příslušníka vyhubené pražské židovské rodiny