Jak to vyřešit? : logické úlohy a hry - Pelánek, Radek (Portál, 2011)
Knížka představuje soubor logických úloh, záhad a her různé obtížnosti, doprovázených výkladem principů, které jsou v nich skryty. Zajímavé a zábavné hádanky, obrázky, bludiště apod. se tak stanou příležitostmi pro osvětlení základních principů matematiky a informatiky. Některé "záhady" jsou v českém prostředí už známé, mnoho je nových. Kniha nevyžaduje žádné speciální znalosti, stačí běžné středoškolské vzdělání. Součástí komentářů k úlohám je popis řešení.