Zrání : obrázky z maloměstského života - Coetzee, John Maxwell, 1940(9.2.)- (Metafora, 2010)
Něžný, jímavý příběh o podobách lásky, úvaha o vztahu zralého muže k otci - o vztahu, který se vyvíjel po celé chlapectví a mládí, aby se nakonec ukázalo, že se vlastně (na rozdíl od vztahu k ženám) nezměnil a nijak nevyvinul.